fbpx

In the Spotlight #002: Alina Avram

Alina Avram, artist vizual, pictează, creează bijuterii, face design interior și realizează ateliere pentru copii unde pune suflet și dăruire și îi ajută pe cei mici să se exprime liber. Inițiatoare și coordonatoare proiectului Atelierul Artistului Iași, atelierul unde ideile creative prind contur în mâinile dibace ale artiștilor și designerilor ieșeni.

Cum te-ai descrie?

Mă consider șarmantă, rafinată, șlefuită și romantico-naivă. 

 • Ce înseamnă “femeia” pentru tine? Când te simți femeie?

Mă simt femeie de fiecare dată atunci când merg la shopping la colaboratorii și furnizorii mei care mă cunosc de o vreme. Este sentimentul acela, când simt că deschid ușa și luminez încăperea și că oamenii îmi zâmbesc, vor să vorbească cu mine, vor să stau mai mult în preajma lor.

 • Care este cea mai mare provocare din viața ta? Cum ai trecut peste această provocare? Ce sfat ai avea pentru femeile care se confruntă cu aceeași provocare?

Cred că o provocare este răspunsul la o provocare. Adică să răspunzi cu da unei situații care pentru tine este o provocare. Am auzit sau am citit că în viață avem nenumărate oferte de destin. Dar ofertele acestea de destin nu le vezi, trebuie să le ghicești, poate fi o întâlnire cu un om care te poate ghida în viață, poate să fie o mare iubire, un mare profesor, o întâlnire cu un om care simți că la un moment dat poți să ai o legătură cu el.

Mie mi s-a întâmplat să fac cunoștință și să spun: “cu omul acesta o să am o treabă, o să facem ceva împreună”. Am făcut o afacere sau am colaborat pe termen lung. Să fii atent, pentru că le vezi sau nu le vezi și și să nu le ratezi, ofertele de destin. Și bineînțeles provocare este să spui “Da”. De exemplu vine un om și îți spune: “Am o propunere pentru tine. Hai să mergem în Amsterdam să pictăm o Catedrală”. Aceasta este provocarea să spui: “Da. Eu nu am mai făcut, dar da”.

 • Răspunsul afirmativ la o provocare este un răspuns intuitiv sau sunt niște procese după care te ghidezi? Ce te face să spui da?

Unele răspunsuri sunt complet intuitive. Unele te fac să simți energia unui om și vrei să te alături, poate fie iubire, poate să fie afacere poate să fie călătorie. Da, este un da intuitiv. Dar uneori stai să te gândești și îți ies fricile la iveală, la lumină.

Sfat: Dacă nu ieși din starea ta de confort, spunând da, nu ai cum să evoluezi, să ai trăiri noi. Toate acestea înseamnă viață, curge viața prin tine. Să ai curajul să spui da și pe urmă să te adaptezi.

 • Care este filmul, melodia și cartea preferată?

Cartea preferată, clar este cartea “Pe aripile vantului”. Primul film preferat este “Închisoarea îngerilor”. Un alt film este “Baraka” și al treilea este unul care nu îți pune mintea la încercare, ușor și acesta este Pretty Woman. Ultima melodie care a fost în top în ultimele două săptămâni este Jack Savoretti – What More Can I Do.

Alina Avram - tablou
 • Ai un model feminin care te inspiră?

Pe vremea când mă uităm la televizor era o doamnă, care m-a impresionat foarte mult prin gesturi, prin atitudine, pe doamna o cheamă Marie-Rose Mociorniță. Mi-am stabilit-o în minte ca un model de urmat. Avea o blândețe, o finețe, provenea dintr-o familie aristocrată. Vorbea foarte frumos, cuvintele se legau, curgeau.

Nu am avut niciodată un idol, postere în casă. De la fiecare om iau câte ceva, văd câte ceva iau cate ceva. Acum îmi place de Suada Agachi.  În grupul de prietene am  foarte multe femei frumoase, femei de ispravă. Sunt foarte mulți oameni care mă inspiră în fiecare zi.

 • Ce înseamnă pentru tine succesul?

Cred că succesul este atunci când faci ceea ce îți place și când câștigi bani din asta. Astfel încât să reușești să bifezi toate necesitățile, după care să ai suficienți bani să îți bifezi și plăcerile.

 • Care sunt plăcerile tale?

Plăcerile mele sunt călătoriile pe primul loc, ieșirile cu prietenii, ieșirile spontane, ieșirile neprogramate. Ce fac acum este o plăcere pentru mine. Pictatul, eu în atelier, eu cu mine ascultând muzică.

 • Descrie-mi un moment Glazurai.

Momentul este când iubesc și sunt iubită. Eu cred că acesta este cel mai mare dar al nostru pe Pământ, dragostea, iubirea dintre femeie și un bărbat. Atunci poți să spui că ești împlinit. Fie că durează un an, șase luni, trei luni, acesta este momentul de creativitate în tot.

 • Ce sfat ai oferi femeilor care nu au încredere în ele?

Spune da. Să accepți provocările, să vezi ofertele de destin, să fii atent la ele, să le recunoști, să le îmbrățișezi, să le urmezi. Să te cunoști pe tine, să știi ce vrei, să știi ce te face fericit. Nu poți să ai încredere în tine dacă ai o cocoașă de frici în spate. Trebuie să fii foarte prezent, conștient și prezent la tine, cum reacționezi în diverse situații.

 • Cum vezi echilibru între carieră și familie?

Contează foarte mult relația de cuplu. Sunt femei care au și carieră, au și familie și copii dar ele sunt “fugărite”. Parcă conduc o trăsură. Ai hățurile în mână, strunești caii, mergi cu viteză și ai o căruță în spate plină de: copii, facturi, casă, responsabilități. Poți să le faci pe toate acestea, dar eu cred că alături de tine trebuie să fie acolo un vizitiu, acesta este soțul. El trebuie să fie alături și să preia el hățurile.

 • Motto-ul/principiul după care de ghidezi?

Gândește mai puțin și trăiește mai mult. Este foarte frumoasă viața. De multe ori analizăm, stăm și ratăm ofertele de destin. Marele oferte de destin sunt neanticipate și nu fac parte din planul tău de viață, din strategia ta, sunt total neașteptate.

Mergi cu mașina de exemplu în trafic, poți să alegi ce ești atent, ce privești, ce te atrage, ce te impresionează. 

Eu am momente fantastice când plec de aici (din atelier), plouă și se reflectă toate luminile orașului pe asfaltul umed, reflexiile cu tot felul de culori. Am avut o dată senzația parcă merg către altă lume, era și violet pe asfalt, albastru, verde și roșu de la mașini, era superb.

Alina, îți mulțumesc pentru timpul acordat!

O poți urmări pe Alina pe: Facebook  și pe Instagram.

Glazurai folosește cookies nu doar pentru plăcerea gustului, ci și pentru o mai bună experiență de navigare.